Dermatita varicoasa

Dermatita varicoasa este un tip de eczema care afecteza de obicei persoanele cu varice si care sunt trecute de varsta a doua. Cauza pentru care apare dermatita varicoasa este circulatia proasta a sangelui. Dermatita varicoasa apare mai ales in jurul gleznelor si uneori pe talpi.
Dermatita varicoasa este cunoscuta si sub numele de eczema de staza sau dermatita de staza.

Simptome pentru dermatita varicoasa
Simptomele pentru dermatita varicoasa se prezinta sub forma unor vene umflate intalnite de obicei la spatele picioarelor si in jurul gleznelor, si sub forma pielii rosii, solzoase.
Portiuni de piele iritata si care provoaca mancarimi se formeaza pe piele. Fluxul de sange din vene nu circula liber asa ca sangele se aduna la suprafata venelor. In tratamentul pentru dermatita varicoasa, acest aspect este de obicei tratat cu ajutorul unor dresuri elastice foarte stramte sau bandaje, sau chiar prin indepartarea pe cale chirurgicala a venelor varicoase. Edemele de pe picioare sunt foarte comune, iar eczemele tind sa persiste daca edemele nu sunt reduse sau eliminate.
Dermatita varicoasa este insotita de obicei de piele foarte subtire, si distanta mica intre venele varicoase si suprafata pielii. Venele varicoase sunt atat de fragile, incat se pot rupe si pot sangera daca nu sunt tratate curand. Daca sunt combinate cu anticoagulanti, aceste sangerari pot cauza probleme.
Dermatita varicoasa poate evolua intr-un ulcer usor care insa se poate agrava formand o rana deschisa, care va atrage bacteriile si va inrautati starea sanatatii dvs. Deci, daca suferiti de dermatita varicoasa, aveti grija la infectii.

Cine prezinta risc de dermatita varicoasa?
Femeile care raman insarcinate la o varsta inaintata sau cele care doar ce au nascut sunt predispuse la dermatita varicoasa. Dar dermatita varicoasa poate aparea la toate persoanele in varsta, indiferent de sex.
Femeile insarcinate pot face dermatita varicoasa. Schimbarile hormonale petrecute in corpul femeilor insarcinate sunt de obicei implicate in geneza dermatitei varicoase, dar mai importanta este presiunea intraabdominala cauzata de sarcina.
Varsta inaintata este un factor de risc major pentru dermatita varicoasa din cauza piederii elasticitatii venelor, reducerii tesuturilor din muschi, si folosirii reduse a muschilor de la extremitati.

Mecanismul aparitiei dermatitei varicoase
Dermatita varicoasa este cauzata de presiunea marita asupra venelor de la picioare. Presiunea creste pentru ca valvele venelor se slabesc. Aceasta presiune marita permite unei substante chimice numita fibrina sa scape din vase mici de sange si sa ajunga in piele. Fibrina se depoziteaza apoi in jurul vaselor de sange, formand o bariera care impiedica oxigenul si alti nutrienti esentiali sa intre in piele, acolo unde este nevoie de ei. Lipsa oxigenului si a altor nutrienti cauzeaza dermatita varicoasa. Deteriorarea vaselor mici de sange din cauza presiunii mari din vene cauzeaza eliberarea celulelor rosii in piele. La randul lui, acest proces cauzeaza pigmentarea maronie si vinetie a pielii. Daca va scarpinati sau va frecati in locul cu dermatita varicoasa, veti inrautati problema.

Tratamentul pentru dermatita varicoasa
Este foarte posibil ca un caz de dermatita varicoasa sa scape de sub control si sa necesite avizul unui medic specialist in probleme de piele. Acesta va fi capabil sa recomande pacientului cu dermatita varicoasa optiunile de tratament disponibile, si sa ii prescrie medicamente in functie de gravitatea dermatitei varicoasa.
Baza tratamentului pentru dermatita varicoasa este restabilirea unei bune circulatii. Acest lucru este facut cu ajutorul unor bandaje elastice puse in jurul piciorului, si sustinerea picioarelor intr-o pozitie cat mai ridicata atunci cand stati jos. Bandajele si ridicarea picioarelor vor reduce edemul. Fara aceasta reducere a edemului, tratamentul probabil ca nu va avea succes, indiferent de ceea ce faceti pentru a va trata dermatita varicoasa.
In faza initiala, tratamentul pentru dermatita varicoasa poate include steroizi topici (locali) si emolienti specializati. Folositi in mod regulat si cu precautiune acesti emolienti. Astfel va veti hidrata pielea si va veti imbunatati dermatita varicoasa.
Fiti siguri ca va curatati pielea folosind si ulei de Tamanu, atat ca dezinfectant, hidratant cat si ca un puternic cicatrizant. Uleiul de Tamanu este hidratant si are si actiune antiinflamatoare, ajutandu-va sa va protejati si sa luptati cu infectiile bacteriene. Ajuta la regenerarea pielii si grabeste procesul de vindecare de dermatita varicoasa.
Aveti grija de corpul dvs, din interior la suprafata. Daca beti 8 pahare de apa in fiecare zi, va va ajuta sa va curatiti organismul. Acest lucru va ajuta la imbunatatirea aspectului pielii dvs.
Supravegheati-va alimentatia. Mancati multe fructe si legume. Aveti grija de corpul dvs. si acesta in schimb va avea grija de dvs.
Nu subestimati puterea exercitiilor fizice. Chiar si o plimbare zilnica sau de trei ori pe saptamana este de ajuns pentru a va mentine intr-o stare de sanatate mentala si pentru a va curati corpul de toxine.

No comments:

Post a Comment