Tratamentul pentru ulcerul varicos

Mai intai haideti sa vedem ce este ulcerul varicos.
Un ulcer de piele inseamna pur si simplu pierderea unor petice de piele. Exista multe cauze pentru acest lucru. In cazul dvs., cauza este reprezentata de venele aflate sub ulcer. Venele dvs. sunt putin mai mari decat cele normale. Aceste vene sunt numite vene varicoase, si sunt vene superficiale, care se gasesc imediat sub suprafata pielii.
Problema cu venele dvs. varicoase nu este marimea, ci presiunea marita si fluxul de sange lent din ele. Acestea provoaca mancarime, crampe, patarea pielii, eczeme si in cele din urma ulcer varicos.
Ulcerele varicoase sunt de obicei foarte dureroase. Pot sangera si se pot infecta. Ulcerele varicoase pot evolua de la un handicap minor la o boala foarte serioasa.

Majoritatea ulcerelor varicoase se vindeca. Cheia tratamentelor pentru ulcer varicos este aplicarea unei presiuni constante asupra venelor. Una dintre cele mai bune metode de a face asta este de a strange venele cu bandaje. Bandajele sunt mult mai importante si mai eficiente decat orice creme, pudre, uleuri etc.
Nu aveti nevoie de anestezice. Telul dvs, este sa va tratati ulcerul varicos, asa ca asta inseamna ca trebuie sa purtati un bandaj la picior atat timp cat va fi nevoie. Majoritatea persoanelor cu ulcer varicos se vindeca in 16 saptamani. Trebuie sa va schimbati bandajele in fiecare saptamana. Ulcerele dvs. varicoase sunt masurate pentru a fi siguri ca se vindeca. Odata vindecate ulcerele varicoase, telul este sa le mentinem asa. Asta poate sa insemne tratamente cu injectii, sau operatie in cazul unor oameni. Pentru altii, poate fi nevoie permanenta de un ciorap suport.

Operatia de ulcer varicos
Anterior operatiei va fi necesara o perioada de odihna a picioarelor, pentru ca acestea sa se dezumfle. In acelasi timp, vi se vor administra antibiotice pentru reducerea inflamatiilor pielii din jurul ulcerului varicos.Primul pas al operatiei de ulcer varicos este masurarea ulcerului varicos. Poate fi efectuat un test de proba pentru a examina circulatia. O proba a tesutului indepartat este luata la laborator pentru analize. Astfel, vi se vor prescrie antibioticele de care veti avea nevoie pe viitor. Ulcerele varicoase sunt curatate. Un bandaj nelipicios este pus peste ulcer. Patru straturi de bandaje speciale sunt infasurate pe piciorul dvs., de la genunchi pana la baza degetelor. Va trebui sa mergeti la doctor in fiecare saptamana. S-ar putea sa trebuiasca sa luati antibiotice.
Dupa operatie, in spital – s-ar putea sa simiti un disconfort. Analgezicele, ca de ex. paracetamolul ar trebui sa fie suficiente pentru controlarea durerii.

Dupa operatie, acasa – bandajele trebuie sa stea pe zona operata zi si noapte, pana ce ulcerele varicoase se vindeca. Asta pana pielea se va reface. Nu udati bandajele. Dieta dvs. nu trebuie sa se schimbe.
Va trebui sa fiti foarte rabdatori, dar trebuie sa stiti ca in majoritatea cazurilor, ulcerele varicoase se vindeca in timp.

Ce trebuie sa stii despre varice

Le vedeti in fiecare zi pe picioarele dvs. si totusi exista multe lucruri pe care nu le stiti despre venele acelea umflate si negre, inestetice de pe picioarele dvs., care v-au facut sa renuntati la fuste.
Ei bine acest dusman poarta numele de si mai jos vom incerca sa intelegem intr-o oarecare masura aceasta afectiune numita varice.

Ce sunt varicele?
Varicele sunt vene dilatate, de culoare albastruie si care se formeaza datorita unei insuficiente venoase. De obicei au aspectul unor cordoane rasucite si proeminente. Sunt umflate si se ridica sub suprafata pielii. Varicele se intalnesc de obicei la spatele gambei sau pe interiorul piciorului. In timpul sarcinii, varicele numite hemoroizi se pot forma in vagin si in jurul anusului. Varicele membrelor inferioare sunt dilatari patologice si permamente ale venelor superficiale de la acest nivel.
Care sunt cauzele aparitiei varicelor?
Inima pompeaza sange cu oxigen si nutrienti intregului organism. Arterele transporta sangele de la inima inspre toate partile corpului. Venele transporta sangele cu aport scazut de oxigen din corp inapoi la inima.
Comprimarea muschilor de la picioare pompeaza sangele inapoi la inima din partile inferioare ale corpului. Venele au valve ce actioneaza ca niste trape unidirectionale. Aceste valve impiedica curgerea inversa a sangelui, in timp ce urca sus inspre picioare. Daca una din aceste valvule unidirectionale se slabeste si isi pierde capacitatea de antireflux, sangele se poate scurge inapoi in vene si sa se adune acolo. Aceasta conditie se numeste insuficienta venoasa, si este modul in care se formeaza varicele.
Cine este afectat de obicei de varice?
Multi factori sporesc sansele unei persoane de a dezvolta varice. Acestea includ:
varsta inaintata
membri de familie cu varice sau faptul ca v-ati nascut cu valve slabe ale venelor
schimbari hormonale, care apar de obicei in timpul pubertatii, sarcinii si menopauzei. Anticonceptionalele sau alte medicamente care contin estrogen si progesteron sporesc de asemenea riscurile aparitiei varicelor.
sarcina – in timpul sarcinii exista o crestere enorma a cantitatii de sange din organism. Acest lucru poate cauza dilatarea venelor. Extinderea uterului cauzeaza de asemenea presiune asupra venelor. In cele mai multe cazuri, venele varicoase isi imbunatatesc starea cam in trei luni de la nastere.
obezitatea, leziunile la picioare, statul prelungit in picioare si alte lucruri pot slabi valvele venelor, cauzand aparitia varicelor.
De ce apar varicele in special la picioare?
Forta gravitatiei, presiunea exercitata de greutatea corpului, si sarcinii. In comparatie cu alte vene din corp, venele de la picioare au cea mai grea misiune, aceea de a transporta sangele inapoi la inima. Sunt supuse la o presiune foarte mare, si in uneori aceste vene cedeaza, formand varicele.
Sunt varicele dureroase si periculoase?
De-a lungul timpului, venele varicoase se dilata foarte mult si starea lor se agreaveaza. Varicele intr-o forma foarte severa pot cauza probleme de sanatate. Acestea includ:
insuficienta venoasa severa – sangele se intoarce mai greu la inima, cauzand blocaje ale sangelui si infectii severe. Blocajele sangelui pot fi foarte periculoase pentru ca pot ajunge din venele picioarelor in plamani. Blocaje ale sangelui in plamani pot ameninta viata pentru ca pot bloca functionarea inimii si plamanilor.
ulcere de piele pot apare in tesuturile de piele din jurul varicelor.
iritatii severe, umflaturi si iritatii dureroase la nivelul picioarelor.
Care sunt simptomele varicelor?
Cele mai comune simptome ale varicelor includ:
Durere ascutita
Picioare ce obosesc foarte usor
Greutate in picioare
Umflarea picioarelor
Innegrirea pielii (in cazurile grave)
Amorteala la nivelul picioarelor
Iritatii ce prezinta mancarimi la nivelul picioarelor
Cum putem preveni aparitia varicelor?
Nu toate varicele pot fi prevenite. Dar exista unele lucruri care pot reduce sansele dvs. de a dobandi si mai multe varice. Aceleasi lucruri, va pot ajuta sa usurati disconfortul cauzat de cele pe care le aveti deja:
Folositi protectie solara pentru a va proteja pielea de soare.
Faceti exercitii regulate pentru a va imbunatati forta si circulatia din picioare, si pentru a avea vene puternice, evitand astfel varicele.
Concentrati-va pe exercitii care va lucreaza picioarele, ca de exemplu alergatul.
Controlati-va greutatea pentru a evita o presiune prea mare asupra picioarelor.
Nu stati picior peste picior.
Cand va odihniti, tineti picioarele cat de ridicate puteti.
Nu stati jos sau in picioare perioade lungi de timp. Daca sunteti nevoit sa stati in picioare o perioda lunga de timp, mutati greutatea corpului de pe un picior pe celalalt la intervale de cateva minute. Daca in schimb trebuie sa petreceti mult timp stand jos, ridicati-va si miscati-va putin prin jur la fiecare 30 de min.
Purtati sosete elastice si evitati imbracamintea stramta care va comprima talia, sau picioarele.
Asigurati-va o alimentatie slaba in sare si bogata in fibre. Fibrele reduc sansele unei constipatii, care contribuie la aparitia varicelor.
Reblog this post [with Zemanta]